Sarı, güneşin ve mutluluğun rengidir. Yiyeceklerinize sarı gıdalar dahil etmenin çeşitli faydaları vardır.
Sarı gıdaların fiziksel faydaları nelerdir?
İlk olarak, antioksidan olarak işlev gören ve kanserler de dahil olmak üzere çeşitli hastalıkları koruyan karotenoidler ve biyoflavonoidlerle doludurlar. Mesela, sarı dolmalık biberler. Ayrıca Karahindiba, mide sağlığına yardımcı olma, şişkinliği uzak tutmada ve karaciğer sağlığını geliştirmede tıbbi faydaları ile bilinir. Limon ve mango gibi meyveler, vücudun doğal olarak üretmediği tek vitamin olan C vitaminleri açısından zengindir. Kemik ve eklem sağlığı da bu gıdaların düzenli tüketimi ile arttırılır. Ayrıca kan basıncını ve kolesterol seviyelerini dengelerler.
Sarı gıdaların diğer faydaları nelerdir?
Sarı gıdalar anında zihinsel sağlık seviyenizi artırabilir ve anında bir ruh hali güçlendiricidirler. Ayrıca cilt sağlığını, saç sağlığını, kemik sağlığını ve diş sağlığını artırabilirler. Vücudun önemli bir yaşlanma karşıtı bileşen olan kolajen üretimini teşvik eder ve ayrıca vücudun pH seviyelerini dengeler. Sarı yiyecekler, optimum güzellik faydaları için cilt ve saç paketlerinde de topikal olarak kullanılabilir.
Kişi beslenmesinde hangi sarı gıdaları almalıdır
– Muz; potasyum açısından zengindir.
– Limon, alkalileştirici ve nemlendirici özelliklere sahiptir, böbrek taşlarını uzak tutar ve metabolizmayı artırır.
– Mango göz sağlığına yardımcı olur, katarakt oluşumunu önler. Bunun nedeni yüksek zeaksantin seviyesidir.
– Ananaslar sindirim ve iltihabı bastırmak için mükemmeldir.
– Sarı biber, antioksidan açısından zengin olmasının yanı sıra lif, folat ve demir içerir.
Yellow is the color of the sun and happiness. There are several benefits to including yellow foods in your food.
What are the physical benefits of yellow foods?
First, they are packed with carotenoids and bioflavonoids that act as antioxidants and protect various diseases, including cancers. For example, yellow bell peppers. Also, Dandelion is known for its medicinal benefits in helping stomach health, keeping bloating away and improving liver health. Fruits such as lemon and mango are rich in vitamins C, the only vitamin that the body does not naturally produce. Bone and joint health is also increased by regular consumption of these foods. They also balance blood pressure and cholesterol levels.
What are the other benefits of yellow foods?
Yellow foods can instantly increase your mental health and are an instant mood booster. They can also improve skin health, hair health, bone health, and dental health. It promotes the body’s production of collagen, an important anti-aging ingredient, and also balances the body’s pH levels. Yellow foods can also be used topically in skin and hair packs for optimal beauty benefits.
What yellow foods should consume
– Banana; It is rich in potassium.
– Lemon has alkalizing and moisturizing properties, keeps kidney stones away and increases metabolism.
– Mango helps eye health, prevents cataract formation. The reason for this is the high level of zeaxanthin.
Pineapples are great for suppressing digestion and inflammation.
– Yellow pepper is rich in antioxidants and contains fiber, folate and iron.