Geçtiğimiz günlerde kaç kez yemeklerinizden biri doğal mor bir yiyecek içeriyordu? Hafızayı korumak, yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve kalbinizi korumaktan, Alzheimer, Multipl Skleroz ve Parkinson hastalığını önlemeye kadar bir sürü sağlık yararına bağlı olan bu renk ailesinden bazen yeterince yemiyoruz. İşte bunlardan bazıları:
********
Mor Karnabahar: Mükemmel bir C vitamini, harika bir lif kaynağıdır ve B vitaminlerinin yanı sıra potasyum içerir.
********
Patlıcan: Antioksidandır- son zamanlarda yapılan bir çalışmada bilim adamları bir düzineden fazla farklı tip antioksidana rastladılar. Ayrıca kan dolaşımını ve kan akışını iyileştirmek ve kalp üzerindeki stresi azaltmak için kolesterol seviyesini düşürür ve kan damarlarınızın duvarlarını gevşetir.
********
Erik: A ve C vitaminleri de dahil olmak üzere birçok önemli besin kaynağıdır ve kuru erikte kalsiyum, magnezyum, demir ve potasyum gibi önemli mineraller bulunur.
–.–.–.–.–.–.–.–.–
How many times did one of your meals contain natural purple food in the past few days? Sometimes we don’t eat enough of this family of colors, which has been linked to a lot of health benefits, from preserving memory, slowing the aging process and protecting your heart, to preventing Alzheimer’s, Multiple Sclerosis and Parkinson’s disease. Here are some of them:
********
Purple Cauliflower: An excellent vitamin C is a great source of fiber and contains potassium as well as B vitamins.
********
Eggplant: An antioxidant – in a recent study, scientists have come across more than a dozen different types of antioxidants. It also lowers cholesterol levels and relaxes the walls of your blood vessels to improve blood circulation and blood flow and reduce stress on the heart.
*********
Plum: It is a very important source of nutrients, including vitamins A and C, and prunes contain important minerals such as calcium, magnesium, iron and potassium.